browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verslag Summershoot Fairbow Leeuwarden

Posted by on 16 juli 2023

Zondag 16–7-2023

Deze zondag staat in mijn agenda omcirkelt, omdat mijn eerste Summershoot van Fairbow op het programma staat. Om het geheel wat vrolijk te maken wordt er gevraagd of iedereen in een soort van zomer, dan wel een Hawaïaanse  outfit te komen. Dat lukte helaas gedeeltelijk. De naam zegt het al, Summershoot, maar dat heeft meer met de datum te maken dan met het het weer. Slechts 21 graad en een stevige wind van windkracht 8 in het noordwesten van het land. De bomen stonden soms net zo krom als de boog gespannen stond. En af en toe een korte, doch hevige bak water, wat uit de cummulus nattus viel. Het geheel speelde zich af op De Grote Wielen, bij Leeuwarden. Een thuishaven van survival diehards en een paintball terrein. Een mooie gelegenheid daar een handboog 3D aan toe te voegen.

Voor een 3D beginnen we laat. 12 uur is het startschot en ik sluit me aan bij een kleine groep van 4. Bij het eerstvolgende doel 7 stond er iemand midden in een wespennest. Ze kreeg helaas een flink aantal prikken te verduren. Met enkele goede raden en een weegbree papje kon de eerste nood gelenigd worden. Haar scores leden er in ieder geval niet onder. Er werd via de sociale pagina’s al vermeld om hoge schoenen en een lange broek aan te doen en een stappenteller op je telefoon te zetten (och…slechts 12.239 stappen). Het was inderdaad nodig om hier goede kleding aan te doen i.v.m. hoog graag/riet/brandnetels. Maar juist dat maakt de doelen uitdagender. Ik hou daar wel van.

Over doelen gesproken. De doelen. Hoe staat het met de doelen? Nou, die stonden in het bos/veld/openveld en er was veel variatie in afstanden tussen de 5 meter en 80 meter. Prima weggezet en lekker uitdagend soms. Ons groepje heeft niet alle doelen kunnen schieten wegens tijdgebrek. Onze groep vond het prima, zodat we op tijd binnen waren. Ook een tweede kennismaking met een wespennest zit niemand op te wachten.

Een prachtige wedstrijd in een prachtige omgeving. Deze wedstrijd verdient meer. Het was niet geheel volgeboekt. Jammer. Zij die niet meegedaan hebben, hebben veel gemist.

Graag tot een volgende keer en hulde aan iedereen die deze ronde mogelijk heeft gemaakt.

Alle Jansen Broederschap van de Boog

Comments are closed.

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen