browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ingestuurd persbericht Fryskewald

Posted by on 22 november 2012

Boogschietvereniging uit Friesland komt met eigen indoor 3D parcour

SURHUISTERVEEN- De explosieve groei van het boogschieten in de Friesewouden zorgt ervoor dat de boogschuttersvereniging Fryskewald uit Surhuisterveen totaal uit  zijn voegen is gesprongen.  Ruimte om hun sport te beoefenen in één van de sportacomodatie’s in Achtkarspelen was niet meer voor handen. Het gymnastiek gebouw in Surhuizum was veel te klein om daar verder te kunnen trainen dit zou uiteindelijk gevaarlijke situaties op leveren.

Momenteel melden er zich gemiddeld 5 nieuwe mensen per week aan  waaronder veel dames en maar ook kinderen die graag eens een keer  mee willen schieten om eens te voelen wat boogschieten nou werkelijk inhoud. De meeste enthousiastelingen gaan dan  voor een cursus van 10 lessen  waar de fijne kneepjes van het boogschieten worden bij gebracht. “De groei gaat zo hard, als dit zo door gaat komt de vereniging in knowtime over de 100 leden te zitten en dat is buiten verwachting.” verteld voorzitter Roel Postma

3D Indoor trainigshal
De boogschutters waren al een tijdje opzoek naar een andere schietlocatie in Surhuisterveen  omdat  ook hun outdoorbaan daar te vinden is. In de sporthal van Surhuisterveen was geen ruimte deze was al helemaal vol geboekt. Johan Dalstra van Dalstra Reizen uit Surhuisterveen wist van de problematiek van de schuttersvereniging  en kwam de club spontaan te hulp. Dalstra bood de club oefenruimte aan in de leegstaande hallen die hun ingang hebben aan de Lauwersweg. Op de zelfde locatie zat een aantal jaren geleden nog een faillissement verkoop in.  Op de Lauwersweg wordt het nu echt druk, naast de in het oude pand Hollema heeft de tandarts zijn plek gevonden en zijn de buren geworden van de boogschutters. De afgelopen 2 weken is er door de vereniging flink geklust in hun nieuwe accommodatie zo is er een kantine aangelegd met keuken. De vereniging heeft 2 hallen tot hun beschikking met een totale ruimte van 1800 m2 waarin de boogschutters naar hartelust hun pijltje kunnen afschieten. In eerste hal zijn 9 schietbanen van 18 meter en in de tweede hal zijn 6 schietbanen aangelegd van 25 meter lang. De rest van deze hal zal in de loop van tijd een complete 3D indoor baan worden aangelegd waar op kunststof dieren kan worden geschoten. Om dit parcours aan te leggen is er nog heel veel geld nodig en is de vereniging op zoek naar sponsoren die hier een bijdrage in willen leveren. Als deze 3D baan gerealiseerd kan worden dan zou dit misschien het enigste 3D indoor trainingsparcours in zijn soort zijn. Deze trainingshal zal dan ook een mooie gelegenheid bieden voor 3D schutters om hun schietvaardigheden op te doen. Er zijn niet zoveel locaties waar je op een afstand van 45m  indoor kan gaan schieten op een Hert of een Bizon. Ook is er in de hal een mogelijkheid om van een hoogte van 3 meter te schieten.

Sponsoren
Het eerste begin van het 3D parcours ligt er al zo heeft Albert Veenstra een Leeuw gemaakt van stof en en andere afvalstoffen om hier op te kunnen schieten.  Ook hebben de eerste sponsoren zich gemeld zo werd door Fouragehandel Sikkema uit Sebaldeburen spontaan 25 pakjes stro aangeboden. Er is uiteraard veel meer stro nodig om de pijlen op te vangen, dus wanneer u de vereniging wil helpen met wat stro of andere materialen zoals plaatmateriaal om wanden de plaatsen dan komen ze daar een stuk verder mee. Ook zijn er heel veel 3D dieren nodig ongeveer 30 stuks,  deze zijn behoorlijk prijzig zo kost bijvoorbeeld 1 3D dier al rond €250,- euro.

Open dag
De vereniging zal binnenkort een open dag houden en zal de nieuwe hal voor het grote  publiek te bezichtigen zijn. Zo zult u zelf ook een pijltje kunnen schieten en zo ook eens een keer in de huid van de beruchte schutter Robin Hood kunnen kruipen. Wie heeft er niet gedroomd om een echte Robin Hood te zijn. Meer over deze open dag zullen ze binnenkort bekendmaken in deze krant en op de website van de vereniging www.fryskewald.nl

Comments are closed.

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen