browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Handboogschutter Rick van der Ven staat liever met beide benen op de grond

Posted by on 29 december 2012

Overgenomen bericht van www.omroepbrabant.nl. d.d. 27-12-2012:

Laatst gewijzigd: donderdag 27 december 2012 – 11:58 | Auteur: Corné Verschuren

OSS – Hij was dit jaar held voor één dag. Handboogschutter Rick van der Ven uit Oss bracht Nederland tijdens de Olympische Spelen in vervoering met zijn verrichtingen. Van der Ven schakelde op de heilige cricketgrond van Lord’s de Koreaanse topfavoriet uit, maar zag uiteindelijk een medaille net uit zijn handen glippen tegen de Chinees Dai Xiaoxiang.     

Na de Spelen trad al snel de stilte in. De schietsporten zijn zo klein in Nederland, dat de aandacht vrijwel direct wegebt. “Voor de handboogsport is het goed dat die aandacht er is, maar voor mij persoonlijk hoeft het niet zo. Ik vond het wel leuk en je moet tijdens de Spelen de vragen netjes afwerken, maar op een gegeven moment heb je je verhaal vaak genoeg gedaan en ben ik er klaar mee. Dan wil ik het afsluiten en weer verdergaan. Ik doe deze sport niet voor de aandacht, maar vooral omdat ik het leuk vind”, aldus Van der Ven.
De Ossenaar die in zijn olympische wedstrijd uiterst koelbloedig de een na de ander uitschakelde en de strijd om het brons maar net verloor.

Vizier op Rio 2016 In tegenstelling tot andere schietsporten krijgt de handboogbond krijgt juist meer subsidie. Van der Ven: “Netto blijft er ongeveer hetzelfde bedrag om te besteden omdat een aantal sponsors is afgehaakt. Maar we hebben wel erkenning en worden gezien als een sport die voor de medailles kan gaan. Dat is positief. Voor mij is ook een traject uitgestippeld dat tot succes moet leiden in Rio in 2016. Londen was dus een tussenstation. Zou het daar minder goed zijn gegaan, was het niet erg geweest.”

Comments are closed.

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen