browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Uitslagen Koningschieten Boerenbondmuseum Gemert 2013

Posted by on 11 april 2013

Ingezonden bericht:

7april 2013

Uitslag:  KONINGSCHIETEN  BOERENBONDSMUSEUM GEMERT 2013 uitslag.pdf

Het was een prachtig gezicht, 21 schutters gekleed in de stijl van de twintiger jaren die proberen met traditionele bogen, en in een aantal gevallen zelfs met een antieke Turkse eik, een oude Vlaamse latboog of een stalen Cefab, zoveel mogelijk punten te scoren op een ouderwets blazoen met een maximale score van 6. Dit alles op de schitterende lokatie van het Boerenbondsmuseum.

Het was hard werken geblazen, maar de schutters en het publiek in het museum hebben volop genoten van de sfeer en de prestaties. We gaan er van uit dat dit de eerste keer was van een jaarlijks terugkerende traditie. Zowel de mesnen van het museum als de deelnemers zien het helemaal zitten.

De eerste prijs was voor de schutter met de meeste treffers, de tweede prijs voor de meeste punten en de derde prijs voor de meeste ”pepermuntjes”, de akelig kleine 6 in het hart van het blazoen.

Luigi Mengoli heeft laten zien dat je met een traditionele boog tot ongekende prestaties kunt komen:  VOLLE BAK, geen enkele misser, gefeliciteerd we zijn met z’n allen heel jaloers.

Harry Moors

 

Comments are closed.

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen